Ingredienser:
maizenamjöl
potatismjöl
ägg
socker
kakaopulver
smör
Fazers bakchoklad
lite salt
creme fraiche
(om man vill ha en lite fluffigare och "högre" kaka kan man använda bakpulver, en tesked är passligt)
Så här gör du:
Blanda 1 dl maizena och 1 dl potatismjöl med 2 msk kakaopulver och en nypa salt. Smält 150-200g smör i en kastrull, tillsätt chokladen (150-200g) och låt det smälta samman. Rör 3 ägg och 2½dl socker med handvisp, men vispa inte fluffigt med elvisp. Blanda ihop allt sammans i en skål och tillsätt två matskedar creme fraiche. Klä en passlig form med bakplåtspapper, häll i smeten och grädda i 175 grader tills kakan fått fin färg men ännu är kladdig i mitten.
En härligt kladdig chokokaka. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti