Här har vi smaksatt med vaniljsocker och färgat strössel. |
150g smör
2,5 dl socker
en slurk matolja (cirka 2 matskedar)
mjöl
soda
vaniljsocker
valbar smaksättning (passar bra med bitar av mörk choklad, m&m, strössel, russin, kanel...)
Det lönar sig att göra som Patrick här, och flytta kexen till en sval tallrik då man tagit ut dem ur ugnen, för då stelnar de och blir extra spröda och goda. |
Sätt ugnen på 150 grader. Rör smör och socker poröst. Sätt i oljan först och rör in den, sedan mjöl blandat med soda eller hjorthornssalt och den smaksättning man vill ha. Rör ihop allt. Dela hela degen i två längder, rulla ut dem till långa, smala stänger. Dela stängerna i passliga bitar, rulla dem i handen, och platta till dem lite, så de blir passlig "kexform". Sätt på bakplåtspapper, in i ugnen 15 min, och du har en plåt goda kex att njuta av. Det här är så lätt, vår Patrick gör dem själv :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti