Påskrulle, som du svänger ihop på 20 minuter :)
Botten:
4 ägg
2dl socker
1dl vetemjöl (kan lämnas bort, men använd då 1dl mera potatismjöl)
1½ dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk ljummet vatten
Vispa ägg och socker, blanda sedan i mjöl-bakpulver-vaniljsocker-blandningen. Sätt till sist i vattnet. Efter att man satt i vattnet, lönar det sig att röra endast försiktigt. Häll på bakplåtspapperklädd plåt, grädda 5 minuter i 250 grader. Då kakan är färdig, ta försiktigt i bakplåtspapprets kanter, och stälp upp bottnet på ett annat bakplåtspapper. Om bottnet inte vill lossna från pappret, pensla då pappret med iskallt vatten, så lossnar bottnet lättare. Medan bottnet svalnar, svänger du lätt ihop fyllningen.
Fyllning:
sylt (vi använde idag hallonsylt)
en burk smaksatt vaniljkvarg
Garnering:
2 dl vispgrädde
påskgodis
Gott, enkelt, festligt :) GLAD PÅSK!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti