Gäster på kommande? Rentav överraskningsgäster? Bjud då på en jättegod och snabb-bakad mudcake, eller varför inte en smarrig påskrulle :)
Kladdkaka (som du gör på en halvtimme!)
Ingredienser:
200g smör
cholkad av valfri sort (vi använde idag olika chokladägg, blev jättegott), ca 150g
2½dl vetemjöl
2dl socker
4ägg
2tsk bakpulver
Smält smöret och rör ner chokladen i bitar. En bekant tipsade om att mörk choklad från Lidl passar jättebra till kladdkaka. Vi använde idag chokladägg som vi köpt till påsk, och det blev gott som bara den :) Blanda vetemjöl och bakpulver i en stor skål, vispaägg och socker fluffigt i en annan. Blanda till slut ihop allt, dvs mjöl-bakpulverblandningen, smör-chokladblandningen och socker-äggvispet. Häll i smörad och bröad form, ugnstemp 200 grader. OBS! Nu kommer det enda kinkiga läget i detta bakandet: ha inte kakan i ugnen för länge, för då blir det inte kladdkaka, utan vanlig genomgräddad torrkaka. I min ugn var exakt 20 minuter lämpligt. Kakan skall ha fått färg, men vara rejält lös och kladdig i mitten. Servera med vaniljglass, grädde, kvarg, vaniljsås...U name it!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti