Välkommen till Make and bake

I denna blog postar jag recept som jag själv provat mig fram till. Tycker om att baka och prova nytt, samt göra lite enklare bakverk med barnen.


lauantai 7. huhtikuuta 2012

Påskhelgens goda kakor.

Gäster på kommande? Rentav överraskningsgäster? Bjud då på en jättegod och snabb-bakad mudcake, eller varför inte en smarrig påskrulle :)



Kladdkaka (som du gör på en halvtimme!)

Ingredienser:

200g smör
cholkad av valfri sort (vi använde idag olika chokladägg, blev jättegott), ca 150g
2½dl vetemjöl
2dl socker
4ägg
2tsk bakpulver

Smält smöret och rör ner chokladen i bitar. En bekant tipsade om att mörk choklad från Lidl passar jättebra till kladdkaka. Vi använde idag chokladägg som vi köpt till påsk, och det blev gott som bara den :) Blanda vetemjöl och bakpulver i en stor skål, vispaägg och socker fluffigt i en annan. Blanda till slut ihop allt, dvs mjöl-bakpulverblandningen, smör-chokladblandningen och socker-äggvispet. Häll i smörad och bröad form, ugnstemp 200 grader. OBS! Nu kommer det enda kinkiga läget i detta bakandet: ha inte kakan i ugnen för länge, för då blir det inte kladdkaka, utan vanlig genomgräddad torrkaka. I min ugn var exakt 20 minuter lämpligt. Kakan skall ha fått färg, men vara rejält lös och kladdig i mitten. Servera med vaniljglass, grädde, kvarg, vaniljsås...U name it!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti