Innehåller:
1dl kakao (bäst är mörk, "reilun kaupan kaakao")
2dl mjölk
2dl socker
150 gram smör
2 ägg
3dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
100 gram valfri choklad, grovhackad, till exempel Fazers vita och mörka bakchoklad blandat
Blanda kakao, mjölk och hälften av sockret i en kastrull med ganska tjockt botten. Koka upp, och låt sedan svalna. Sätt på ugnen, 175 grader. Blanda smör och resten av sockret, vispa ordentligt. Blanda i ett ägg i taget, rör sedan ner mjölet som har bakpulvret iblandat. Sätt sedan till den svalnade chokladmjölken. Häll i en smörad form, och grädda i nedre delen av ugnen cirka 50 minuter.
Garnering:
200 gram mjölk- eller mörk choklad
en matsked smör
Smält chokladen i vattenbad. Akta att det inte kommer vatten eller vattenånga i chokladen, då blir den grynig. Då chokladen smält lite, blanda ner smör. Det gör chokladen glansig och mer flytande. Klart man kan smälta chokon i mikro, men det blir bättre i vattenbad. :)
Hann ta bild först då det fanns en liten bit kvar :D |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti