Välkommen till Make and bake

I denna blog postar jag recept som jag själv provat mig fram till. Tycker om att baka och prova nytt, samt göra lite enklare bakverk med barnen.


perjantai 10. helmikuuta 2012

Kaka till 5-åringen :)

Idag fyllde Alexander 5 år <3 Kakan som önskades var en lego ninjago-kaka. Det fick bli en vit lego-bit med en ninjago-gubbe och en orm på. Uppskattades mycket av födelsedagsbarnet och hans gäster.


Lätt att baka, lite mera jobb med garneringen. :)

Botten:
2 satser rulltårtsbotten. En sats innehåller:
3 ägg
1,5 dl socker
1,5 dl mjöl
vaniljsocker
1 msk vatten

Vispa socker och ägg, tillsätt sedan mjöl-bakpulver-vaniljsocker-blandningen. Sätt sist i vattnet. Blanda väl, och bred ut på en smörpapperklädd plåt. Grädda i 5 minuter i 250 grader. Låt bottnen svalna, och dela dem på hälften. Fukta första delen med saft, och bred på vaniljkvarg. Sätt på del nummer två, och fukta på samma sätt. Fyll med sylt. Sätt på ett tredje botten (alltså en tredje halva). Ta ut runda cirklar från det fjärde bottnet, till exempel med hjälp av vaniljsockerburkens kork :D Sätt cirklarna åt sidan, och täck kakan med sockermassa eller kvarg/gräddblandning. Kakan blir "finare" och slät med sockermassa, men jag tycker den blir godare med kvarg/gräddblandning. Sätt sedan cirklarna på kakan (se bilden) och täck även dem med samma som resten av kakan. Jag skrev lego-texten med gul marsipan, och gjorde ninjagogubben och ormen av färgad marsipan (se bilden nedan). Nästan hela kakan gick åt, så det måste ha varit gott ;)

Marsipan som är lätt att forma olika dekorationer av. Köpt på citymaket (lite reklam dessutom ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti