Chokokex, enkla att baka, går åt i ett nafs :) |
Du behöver:
200g smör
2,5dl socker
5dl mjöl (vanligt vetemjöl, om du gör glutenfritt så glutenfritt sunnuntai-mjöl)
1tsk bakpulver
4 matskedar kakao (jag hade köpt pirkka kakaopulver som ingen ville göra kakao av, så jag använde det i kexen, och det blev jättebra)
1 matsked vaniljsocker (men jag använde favoriten vaniljsirap istället)
1 ägg
Blanda ihop alla ingredienser. Dela degen i två delar och platta ut dem på en pappersklädd plåt, så att det blir två rektanglar (cirka 3 cm tjocka). Pensla dem med ägg, och strö pärlsocker på (det hade vi inte, så vi satte vanligt socker, det går lika bra, fast det inte blir lika "fint"). Sätt in i 175 graders ugn, grädda cirka 12 minuter. Ta ut plåten, och skär kexen i lämplig storlek medan de ännu är varma. Låt svalna och njut :)
Patrick penslar "rektanglarna" :) |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti