Idag ville Patrick, 7 år, ha tigerkaka, men "inte bara en tigerkaka, utan med sånt där gott på". Vi kom fram till att det han syftade på var samma glasyr som på morotskaka. Så fick det bli, här är vårt kombinationsrecept:
Tigerkaka på Patricks vis
Kakbottnet:
3 ägg
3dl socker
3 dl vetemjöl
2tsk bakpulver
150g smör
2dl mjölk
3 msk kakao
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver, och vispa ner det i äggröran. Smält smöret, och blanda i mjölken. Häll ner smör-mjölken i smeten. Häll 1/3 av smeten i en skild skål, och blanda kakaon i den. Häll sedan hälften av den "vita smeten" i en smörad och bröad kakform. Häll på den bruna (kakaoinnehållande) smeten, och avsluta med resten av den vita smeten. Grädda i 175 grader i ugnens nedre del ca 40 minuter.
Medan kakan svalnar, kan man göra glasyren, och det är världens enklaste procedur :)
Glasyringredienser:
Hovi apelsinfärskost, en halv burk
Philadelphia färskost, en halv burk
(eller en hel burk av någondera, enligt smak och tycke)
50 gram smör
2,5 dl florsocker
Häll alla ingredienser i en skål, och vispa fluffigt med elvisp. Klart :)
Bre glasyren över den svala, uppstjälpta kakan, och garnera med vad som helst. Patrick valde färgat strössel. Och det blev jättegott!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti