Den här sockerkakan svänger Du ihop på 10 minuter, har i ugnen 40 minuter, och den är jättegod. :) Om du vill göra den glutenfri så byter du bara ut vetemjölet mot 1 del sunnuntai glutenfritt mjöl och två delar potatismjöl.
Ingredienser / Ainesosat:
2 ägg/kananmunaa
3dl socker/sokeria
3dl vetemjöl/vehnäjauhoja
2tsk bakpulver/leivinjauhetta
5msk vaniljsirap/vaniljasiirappia (eller helt enligt egen smak; oman maun mukaan)
150 g smör/voita
1 ½ dl mjölk/maitoa
Vispa ägg och socker. Blanda mjöl och bakpulver, vispa ner i ägg-sockerröran. Häll i sirapen under omrörning. Smält 150g smör blandat med 1½dl mölj (fast i mikron). Blanda ner det i smeten. Häll i smörad/bröad form och grädda i nedre delen av ugnen. Låt sedan svalna, och garnera om du orkar :D Vi klippte ut en stjärna med hjälp av en pepparkaksform, och strödde sedan florsocker på.
Helpoin mahdollinen ohje: vatkaa sokeri ja munat. Lisää siihen jauhot ja leivinjauhe, sekä vaniljasiirappi. Sekoita hyvin. Sulata mikrossa voi ja maito, ja kaada seos taikanan joukkoon. Kaada koko komeus voideltuun/jauhottuun vuokaan, ja eikun uunin alatasolle 40min. Koristele jos jaksat :D namskis!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti